maanantai 11. toukokuuta 2015

Toinen viikko aluillaan

Ensimmäinen viikko takana. Työt aloitin torstaina, joten ensimmäinen työviikko oli pehmeä. Kaikin puolin vastaanotto on ollut todella mukava. Uusia kasvoja ja nimiä on tullut vastaan liuta, ja jonkinlaista yleisvaikutelmaa työyhteisöstä ja työkavereista olen jo saanut. Työpaikkani on Surreyn City Hall, hieno ja uuden uutukainen rakennus. Aiemmin virasto oli aivan muualla kaupungissa, paikassa, johon ei juuri muulla päässyt kuin omalla autolla. Nyt kaupungintalo sijaitsee Skytrainin aseman vierellä.

Surreyn City Hall.

Organisaatio. Kuten olen jo aiemmassa postauksessani kirjoittanut, osastoni on nimeltään "Drainage ja Environment" ja se on osa isompaa "Utilities" osastoa, joka taasen on osa laajaa "Engineering" osastoa. Se vastaa suomalaisen kaupungin organisaatiossa teknistä toimialaa mukaan lukien kaavoitus. Kaiken kaikkiaan tässä kokonaisuudessa Surreyn kaupungilla työskentelee n. 250 henkilöä.


Oma yksikköni. "Drainage ja Environment" -yksikössä työskentelee reilu kymmenkunta henkilöä. Se on jonkinlainen suomalaisen ympäristönsuojeluosaston ja kunnallisteknisen osaston "osittaisristeymä". Tehtäviin kuuluu kuivatuskysymysten ja erityisesti hulevesien hallinnan lisäksi mm. biotooppien ennallistamista, eroosionsuojelua, kalastollisesti tärkeiden purojen kunnostusta ja tulvariskien hallintaa. Investointien taso on n. 10 miljoonaa Kanadan dollaria vuodessa, mikä vastaa n. 7,4 miljoonaa euroa.

Näkymä työpaikan avokonttorista.

Viikonloppu. Ensimmäisenä vapaapäivänä suuntasimme perheen kanssa Vancouverin downtownin kupeessa sijaitsevalle Stanley Parkin alueelle. Kyseinen 400 hehtaarin puistoalue mainitaan yhtenä suositeltavana käyntikohteena kaikissa matkaoppaissa, ja se on myös paikallisten suuressa suosiossa. Mitä en ihmettele, sillä itsellekin puistossa käynti tarjosi mukavaa vaihtelua downtownin jälkeen. Siellä kun ei juuri puistoja ole. Puiston ympäri kulkee suosittu kävely- ja pyörailyreitti, jossa pyöraily on sallittu vain vastapäivään.

Stanley Parkin kävelyreitti.

Kaupunkiluontoa. Kestävyys, resilienssi, luonnon monimuotoisuuden edistäminen ovat sanoja, jotka tuntuvat olevan isossa roolissa niin työkaupungissani Surreyssä kuin Vancouverissa. Ehkä asia korostuu, kun niin paljon on jo rakennettu ja luonto ajettu ahtaalle. Stanley Parkin alue on varsin rakennettua puistoa näin suomalaisesta näkökulmasta katsottuna, mutta paikallisesti se koetaan luonnon keitaana. Biotooppien ennallistaminen tuntuu tulevan vastaan paikassa jos toisessakin, ja asiaa pidetään myos kovasti esillä esim. erilaisissa infotauluissa. Veden laatu on erityisesti yksi keskeisimmistä kysymyksistä, ja erityisesti vaeltavien lohikalojen olosuhteiden parantamiseksi tehdään koko seudulla paljon työtä monella tasolla.

Kosteikkoa Stanley Parkissa.

Kosteikon infotaulu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti